Trasiga saker…

Det ver meningen att det inte skulle bli så mycket jobb på bilen efter DM-premiären…
Trasig växellåda, krokig bakaxel & krokig fälg, bakskärm mosad, trasig framvagn och ev punka på en stötdämpare. Precis vad man önskade sig alltså :( 

Heat 1:
Lite väl låga startvarv och tappade mer än vanligt i starten, tog alternativet direkt och försökte hinna ikapp fältet så fort som möjligt. Ut på sista varvet fick jag en rejäl smocka på höger bakhjul/skärm av en S40 och klarade med nöd & näppe att hålla bilen på banan, efter smällen blev bilen 1-växlad eftersom växelföraraxeln gick av med 3:an i så resten av heatet blev det höga varv och mycket kopplingsslir!
Heatvinst blev det ändå med en 3:e tid i omgången, konstigt…

Heat 2 hann vi aldrig ut till, tiden gick åt till att byta låda, rikta bakaxel och nita/tejpa ihop plasten.

Heat 3:
Fick på en riktigt bra start för att vara med Firestonedäck och ändrade taktik när jag såg att jag hängde på bra. Tog inte alternativspåret direkt utan hängde på Andreas Pettersson som tog spets, jagade på bakom honom utan att göra några alltför tuffa attacker. Försöka ligga så nära Andreas som möjligt i mål skulle förmodligen innebära en 2:a tid i omången och så blev det också!
2:a in i A-final får man vara nöjd med efter starten på dagen…

A-Final:
Valde spår 6 för att ta alternativet direkt, gjorde så också och startade jakten på fältet, det dammade nåt fruktansvärt så stundtals första varvet körde man lika mycket på känsla som på sikt. Tog nån placering eftersom och kom tillslut ikapp Patrik Öhlin som låg tvåa, försökte komma om utan att ”förstöra plast” för nån av oss men det hela slutade med att jag fick bryta pga att en uniballe gick av i framvagnen. Så kan det gå när man försöker hålla snävare och snävare spår för att hitta omkörningsluckor, tillslut går man för långt upp på kurbsen och det funkar inte så bra när det driver på framhjulen…
Finalen vanns av Andreas Pettersson före Wankelgrabbarna Patrik Öhlin & Jonny Hjertberg, en inte helt otippad slutställning! 

Summering:
Bilen går fint och det spinner hejdlöst med Firestonedäcken, däremot har chaffisen tyvärr fortfarande ont i handleden!
Bilen var i nyskick före racet men fick rejält med stryk under dagen, reservlådan är klart sliten så det blev några onödiga växelmissar. Körningen stämmer inte 100% än, det gör fortfarande jäkligt ont när det slår i ratten vilket gör att man blir lite feg i vissa situationer, detta måste tränas bort! 
Till nästa helgs SM/RM tävling i Piteå ska bilen vara i nyskick igen, nya saker till lådan beställs direkt på måndag och sen blir det febril verksamhet i garaget resten av veckan. En & annan timme måste också läggas på Motorstadion så det blir en tuff vecka, igen!

STORT TACK till Peter Christoffersson som lånat ut sitt släp till oss efterom vårat inte är klart än!!

Bilder från helgen mm kommer inom kort.

/Jonas  
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s