Blek insats…

Deltävling två i årets RM har körts i helgen, på hemmaplan i Piteå . För oss var det premiär i serien och det kändes som att vi hade koll på läget dagarna före…
Lördag kväll bjöd PMS på träning för samtliga som ville testa bilar och bana och självklart testade även vi, det kändes inte speciellt bra men jag vet egentligen inte varför?
Bilen funkade, däcken funkade och chaffisen funkade hyffsat men det kändes inte bra, inget flyt i körningen helt enkelt…

Warm up Söndag
Kändes lite bätte än gårdagens träning men fortfarande inte bra, bättre attack i alla fall…

Tidsträning 
Körde på nya lätt skurna M&H, bra grepp men hittade inte rätt flyt i körningen nu heller, tror det blev en 7:e tid ändå.

Heat 1
Missade dragläget lite på kopplingen och kom efter lite för mycket direkt, nästan hela första varvet var det hård kubbning i fältet men det gick ändå ganska fort. Stod upp och körde allt jag orkade men tappade ändå på täten, körde imål som femma i heatet och tror det blev en 12:e tid i omgången.

Heat 2
Lite bättre med i starten men inga luckor i första böj att dyka in i, bara att hänga på tåget och hoppas på det bästa. Kom tyvärr inte ens fram till kurva två utan hamnade utanför banan med Janne Marklunds Volvo fastkilad i bakdäcket. Sånt som händer ibland i den här sporten och den här gången var det min tur!
Inga stora skador på bilarna utan bara lite plastrep, förutom min gaspedal som gick av, hur det nu gick till??  

Heat 3
Riktigt bra start den här gången och inga stora smällar genom första böj nu heller. Hade stora problem att komma runt asfaltsvängarna med båda drivhjulen i backen och blev också omkörd i velodromen, inte helt vanligt att bli omkörd i Corsan måste jag säga. Brukar oftast vara tvärt om men inte den här gången alltså :(
Har ingen aning vilken tid det blev men den blev så pass dålig att det inte blev nån finalkörning!

Summering
Det har gått troll i hemmatävlingen, kommer inte ens ihåg när jag sist körde i mål i en final på Piteåbanan, det har alltid gått sönder nånting. Den här gången höll bilen ihop hyffsat men det ville sig inte ändå. Det är fruktansvärt frustrerande när man vill köra på ett visst sätt men det går helt enkelt inte, vad det beror på ska vi försöka lista ut till nästa race i Skellefteå kommande helg!
Tävlingen vanns av Per Engstrand före Per Berglund, Andreas Pettersson körde in på en fin tredjeplats efter stabil körning hela dagen och det lyfter vi på hatten för :)

För egen del finns det ingenting att lyfta på nån hatt för utan nu gäller det att tagga upp och börja gasa på allvar…..

//Jonas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s