Ganska bra i Bollnäs…

Ursäkta dröjsmålet med uppdateringen…

RM Bollnäs
Första långresan med nya bussen gick alldeles utmärkt, allt funkade klockrent och vi hade gott om plats  trots att vi var 6-7 pers i bussen hela tiden. Vi var nästan först på plats i depån och hann även ut på en liten vandring i grannskapet, nyttigt för kroppen efter många timmar stillasittande i en buss.
Banan kollades in och underlaget såg lite suspekt ut, risken fanns att det skulle bli ganska löst under tävlingen. Kurbsen hade gjorts om lite här och där och var riktigt branta på sina ställen, det var relativt ”snälla” kurbs och ändå blev det inga problem med att folk genade under tävlingen. Där har vissa andra banor lite att lära…

Tidsträning
Det hade hunnit bli riktigt löst så valet att köra på breda släta däck var inte det optimala, fullskuret hade passat klart bättre. Trots däckvalet blev det en 3:e tid.

Heat 1
På grund av strul med spårlottningen fick vi köra om första heatet, tur för våran del eftersom jag körde om under gulflagg i första försöket…
På väg ut till omstarten började det regna så det blev fel däck igen, kunde tillslut vinna hetatet med en 8:e tid i omgången. Bra eftersom övriga körde på torrare bana.

Heat 2
Många kanoner i heatet, hängde på Ydrefalk och körde om vid alternativet, trea i mål med en 6:e tid i omgången. Körde smala, skurna däck vilket var fel eftersom banan torkat upp rejält, nöjd med placeringen med tanke på däckvalet.

Heat 3
Kopplingskräket som har jäklats tidigare behagade nu kasta in handduken igen precis när jag skulle ut till plattan, snabbskruvning på hög nivå av grabbarna gjorde att jag fick iaf lite kopplingsfunktion till heatet.
Det började regna igen = fel däck…
Tillråga på det lossnade(?) bakaxeln i startkurvan och en spolarslang gick av så vattnet som skulle vara på rutan sprutade inne i bilen. Utan sikt, vilt sladdande med variabelt axelavstånd och taskig koppling blev det en 12:e tid.

B-Final.
Det började hällregna på plattan = fel däck igen…
Fel däck hade nog alla i B-finalen för det gick brett genom startkurvan, kunde jobba mig upp genom fältet och rullade i mål som två med en säkrad A-finalplats.

A-Final.
Fortfarande blött så nu blev det fullskurna Kumho = klart bättre fäste.
Kunde smita förbi några bilar redan i kurva ett och hamnade så småningom i rygg på Johan Dahl, försökte hitta luckor men Dahl körde smart & smalt mitt i spåret. Utanför spåret fanns inget fäste alls så det blev ingen riktigt seriös attack. Spolarmunstyckena blev kraftigt bombade av stensprut så sista två varven var sikten nästan noll igen så med tanke på förutsättningarna får man vara nöjd med den 3:e plats det tillslut blev i A-finalen.

Summering.
Med tanke på regn-tajmingen i tre starter, lös bakaxel, kopplingsproblem, dålig sikt med mera måste man vara klart nöjd med en 3:e plats. Det hade kanske varit lite roligare om allting funkade klockrent nån gång men varför ska det börja gå lätt helt plötsligt??
Trots ”bortamatch” hade vi några tappra supporters från Piteå på plats. Klart skoj att det finns dårar som åker 140mil över helgen för att hålla koll på oss :)

/Jonas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s