Tvåan försvann i Piteå…

Det svårt att hinna med allt för tillfället, bla uppdateringarna blir tyvärr lite lidande…
Efter hemkomsten från Bollnäs var det kort med tid att göra bilen klar för Piteåtävlingen men det var inga större skador så det gick ganska bra.
Hämtade faktiskt axel & dragprylarna till släpet i Storsund under måndagen så det var ingen större panik hemma i garaget. Än en gång har NBD-kungen Anders Jansson engagerat sig i släpprojektet på ett imponerande sätt och hjälp till att leta fram de prylar som behövs, STORT TACK för hjälpen Anders! STORT TACK även till TIAB/4P som också visat intresse i projektet och bla hjälpt till att skaka fram rätt axlar.

DM/FM PITEÅ
Hällregn dagarna innan byttes mot torrt och bra väder på tisdagen så banan hann torka innan det var dags, bra med publik för att vara en DM-tävling och hyffsat startfält gjorde att det blev en ganska bra tävling.
På träningen blev man påmind om det obefintliga fästet med ”Eldstensdäcken” plus att växellådan uppförde sig lite konstigt. Lådan plockades ur efter träningen för lite växelförarjustering och det blev lite bättre, tillfälligt…

Heat 1
Öhlin försvann redan på startrakan medan vi övriga bökade oss fram genom kurva 1 & 2, själv hamnade jag utanför banan långt ner i diket att tag men kom upp igen och kunde jaga vidare. Halkade omkring som en tvål på banan och missade en del växlingar, fick en 4:e tid i omgången.  

Heat 2
Hyffsad start (enligt Motec-loggen drog jag till drygt 9200varv på 1:an…) och kom ut som tvåa efter Dahlberg, kunde passera när han tog alternativet och vann heatet med en 3:e tid. Fortfarande växlingsmissar och nu även en svampig bromspedal.

Heat 3
Med fixade bromsar (trasig kopparbricka) var jag hyffsat med i starten men när 2:an skulle i var det roliga slut, växeln hoppade ur så nu var man hjälplöst sist. Jagade på och växlade försiktigt resten av heatet, hade svårt att komma förbi Johansson men lyckades i alternativet av alla ställen men det var på sista varvet så det blev ingen lysande tid direkt…

B-final
2:an hoppade ur direkt i starten och gick sen inte få i igen, tänkte bryta men man blir ju lite tjurig när det alltid ska jäklas på hemmaplan så jag körde vidare. Det är inte optimalt att vara utan 2:ans växel eftersom man måste ner på den i nästan alla kurvor på Piteåbanan, linkade tillslut i mål som sista bil och det var inga snälla saker som tänktes under hjälmen precis efteråt.

Summering
Det funkade inte Piteå den här gången heller!
I fortsättningen får man nog sitta på läktaren när det är hemmatävling, klart billigare och mindre psykiskt påfrestande :(
Nya prylar är beställda till lådan och på måndag börjar vi på allvar i garaget med att göra bilen klar för nästa race. Var och när det blir är inte riktigt klart än men nånstans i Stockholmstrakten blir det i alla fall…

/Jonas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s