Racerapport SM-Haninge

Urban har ju uppdaterat under helgen så det blir en kort sammanfattning av chaufförn.

Heat 1
Ganska bra start och kunde ta alternativet direkt, jagade ikapp fältet på första varvet. Gick i mål som tvåa efter Johan Dahl, det blev en 5:e tid i omgången.
Tappade laddningen på väg ut till heatet, fick tom hjälp att skjuta igång bilen vid däcksrensningen. Stack-Instumentet larmar vid 10.5V och den larmade som en galning från start till mål och på sista varvet började motorn missa. Efter mållinjen stannande bilen helt, batteriet var helt tomt…Snabbt generatorbyte i depån!
Heat 2
Mindre bra start och kunde inte ta alternativet direkt, hamnade sist i kön. Försökte komma förbi men banan är inte omkörningsvänlig så det sket sig. Frustrerad som f_n försökte jag tom hoppa förbi en 240 och det sket sig också, höll på att sluta i räcket! 22:a tid…
Heat 3
Bra start men hann ändå inte in i alternativet först, Fredrik Johansson hann före. Jagade Johansson uppför berget och var i luckan genom velodromen. Fick bra fart ut och gick på innern om Fredrik nerför berget, vi slog ihop och båda stack av banan med låsta hjul. Min resa slutade i ett krondike direkt utanför banan, Fredrik prickade en jordhög och FLÖG över detta dike och landade på sidan mot ett räcke. Illa, illa men inga personskador som tur var.
Det blev svart flagg och sen var det färdigkört för Team ÖRC. Tyvärr även slutkört för Fredrik som fick omfattande plåtskador på Volvon.
Summering
Jävligt onödigt att det slutade som det gjorde, både för oss men framförallt för Fredrik Johansson som inför denna tävling haft bilen i riktbänk!
Att det händer konstiga saker på banan och fel beslut fattas i bilarna är en sak. Men när sånt händer och det blir närkamper som slutar med avkörningar tycker man ju att det borde finnas lite sandfållor etc som fångar upp bilar som är på rymmen. Sånt saknas helt på Haningebanan, det är krondiken, räcken eller bergväggar direkt utanför banan. Det har varit grymma avkörningar i nästan varje heat och många av dom har resulterat i stora skador på bilarna.
Inte första gången det skrotas så mycket på denna bana, hade det varit uppe i Norrbotten skulle det ha blivit ett jävla hallå, får se vad som händer nu?!
Det verkar helt klart vara olika regler runt om i landet för hur banorna får se ut?

Vissa tyckert säkert att vi som kör måste ta det lungnare, så är det nog i vissa fall men vi åker ju faktiskt inte land & rike runt för att köra sakta när vi väl är på banan…

//JÖ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s