Racerapport DM-Skellefteå…

Skellefteå-tävlingen började mindre bra, fortsatte klart bättre och slutade skitdåligt!

SMS har uppdaterat banan lite sen sist och det såg bra ut på bankollen kvällen före, även underlaget var välpreppat så det var tummen upp för arrangören.

Träningen
Kändes ok men inte mer, dåligt fäste och för mycket understyrning. Nya ”oslirade”  däck en bidragande orsak…
Heat 1
Bra start men ändå efter baksladdarna uppför backen, hade lite bättre grepp men fortfarande ett hejdlöst hjulpinn på gruset. Försökte komma om lite överallt men det gick åt skogen och det blev en 4:e plats i heatet och en 9:e tid, illa-illa…
Heat 2
Nu var det press på spakapan! Bra start igen men ändå efter, tog några placeringar uppför backen och kunde tillslut köra i mål som segrare med en 1:a tid i omgången.
Heat 3
Fortfarande press och bra start igen, tyvärr efter igen men lyckades på nåt vänster komma fram till en 2:a plats innan målgång. 2:a tid i omgången trots tidsödande omkörningar och A-finalen var säkrad.
A-Final
Ytterligare en bra start men en bit efter ändå. Nog så ivrig på första varvet och bommade spåret nerför backen, hamnade utanför banan i vändkurvan längst bort och tappade onödiga meter på täten. ”Lätt irriterad” chaufför  fick  nu upp farten ganska bra och kunde gå upp i ledning på 3:e varvet. Försökte elda på rejält när spåret var fritt för att hinna in i alternativet men det roliga tog slut redan på varv fyra, bilh_lvetet fick ett tuppjuck och började gå riktigt illa! Försökte få fart på eländet igen men det var lönlöst, bara att svänga av och bryta. Mörka tankar då kan jag lova…!!
Vann gjorde Jonny Hjertberg före Jocke Andersson och Mattias Forsman, vi grattulerar herrarna på pallen!

Summering
Inget tokskruvande på hela tävlingen utan ganska lungt i depån fram till finalen. Det är vi inte direkt bortskämda med sen tidigare!!
Bilen funkade bättre under dagen med det justeringar som gjordes och med fritt spår gick det att köra ganska fort. Tror minsann att det kunde ha blivit en vinst om bilkräket behagat funka 1,5 varv till?
Men man vinner inga race på två cylindrar!!

Felsökning pågår för tillfället, försvåras lite eftersom bilen går som en klocka nu efter tävlingen…??
Nya tändmoduler och kontaktstycken till dessa är på väg och efter montering ska det ut och spöas corsa på SS1!

//JÖ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s