Testat i helgen…

Planen var att åka upp till Överkalix och köra back-SM i helgen men det ställdes in i torsdags. Då var felet från Skellefteåtävlingen inte hundra åtgärdat och tiden för knapp för att hinna testa ordentligt.

Nya Bosch tändmoduler och kontaktstycken har nu monterats och det blev en sväng ner på motorstadion i helgen för att testa teorierna om det var nån av dessa som fick värmeslag i Skellefteå. Det var riktigt varmt på stadion och det blev många varv på banan utan några som helst tokerier under huven så nu har jag bestämt att det felet är konstaterat och åtgärdat!!

Passade även på att testa lite olika inställningar på fjädring och hämmare, ett tidsödande men nödvändigt test som sliter hårt på bil och däck.
Vi hittade väl någorlunda rätt, men för att få bilen riktigt bra krävs det mer tester. Fler varianter av hämmare borde testas, får se om det hinns med före nästa race. Nu ska bilen servas ordentligt och ny plast ska tillverkas och monteras. Nya kopplingen ska på plats och växellådan behöver också en översyn innan det är dags igen. 

Närmast väntar lite campingsemester med familjen, sen blir det nog en del arbete ute på stadion inför SM som PMS arrangerar den 25/7!

planch fokus 2010 rallycross med tider[1]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s