Racerapport SM Piteå…

Det har varit lite körigt efter (för att inte snacka om före) tävlingen så uppdateringen har fått vänta.

Vilket mörker!!
Så mycket möda och besvär som lagts ner inför hemmatävlingen och så slutar allt med en vattenplaningspiruett och bärgningsvagga ut i depån, man blir så trött…

Träning lördag kväll
Torrt och fint, nya däck för att ruggas inför tävlingen. Första rundan kändes inte alls bra, gick ändå hyffsat enl egen tidtagning.
Andra rundan = tidskval och officiell tidtagning, kändes bättre men inte hundra. Gick ändå ganska fort, 7:e tid och nära till toppen.
Heat 1 söndag
Det kom lite regn före start så det blev skurna Kumho, fem år gamla tyvärr men funkar bra ändå. Bra start, tvåa efter första böj. I kurva två hakade lådan upp sig, spaken i tvåans läge men friläge i lådan. Slet som en galning i spaken men fick inte i nån växel, fick en tryckare bakifrån och då hoppade växeln i igen… Jagade sen ledande Johansson hela heatet utan att komma förbi förrän i sista kurvan. Det blev 6:e tid i omgången, den tiden borde ha gått att putsa med två sekunder……per varv!!
Heat 2
Valde nu fullskurna M&H, tyvärr blev inte fästet bättre som det var tänkt.
Trea in i första böj, stötte ihop med Bjuhr och efter det började motorn misstända och gå på 2-3 cylindrar, snarlikt felet i Skellefteå…
Bara att försöka få bilen att gå tre varv så man iaf fick en tid.
Surt som f_n eftersom jag låg tvåa efter ledande Norström med en chans till en topptid när felet dök upp!
I depån hittades felet, en kabel till tändspolen hade gått av…
(Satans silvertrådar!!)   
Heat 3
Kniven på strupen och ännu blötare på banan. Valde en annan variant av fullskurna Kumho och nu var det bättre grepp.
Startade bra igen, tvåa efter samma 240 som i heat 1. Försökte gå om redan över hoppet men fick ge mig, tog alternativet direkt men missade en växel där och tappade fart. Fick iaf upp så pass hög fart att det blev årets vattenplaning på start/målrakan, hann inte blinka utan det blev några piruetter på asfalten innan det tog slut mot vallen utanför banan. Förövrigt i samma grop som Ola Stenvall parkerat Escorten efter sin vattenplaning i andra omgången… 
Färdigkört i heatet och bärgningsvagga till depån betydde också att det inte  blev nån finalkörning, bara att påbörja avrusningen alltså!

Summering
Jävla skit!
Tur att man är bra på att bryta ihop och komma igen, för i Skellefteå till helgen ska det kommas igen utav bara faan!!

Nu servas det för fullt i garaget. En växelföraraxel till 3-4:an är beställd och ska hinna hit före helgen. Det plastas och lackas och det skärs regndäck, framförallt bakdäck. Vattenplaningen i söndags hade nog kunnat undvikas med bättre bakdäck, man lär sig…??

//JÖ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s