Racerapport SM Skellefteå

För ovanlighetens skull blev det regntävling även i Skellefteå…

Träning/tidsträning fredag
Körde på lätt skurna fjolårsdäck. Bra grepp så även tidstränigen kördes på samma däck. Det blev 10:e tid, ca 0,5 sek efter Per Berglund som var snabbast. Nöjd med tiden men inte med placeringen…
Heat 1 lördag
Regn i luften men vi fortsatte med samma däck, på väg ner till start började det dugga… Fick på en riktig rökarstart och var klart först in mot kurva ett! Eldade på allt vad corsan orkade men heatet rödflaggades, undertecknad ansågs ha tjuvstartat! Inget tjuvstartssystem registrerade denna tjuvstart utan den dömdes manuellt!? Nåja, bara gilla läget och ställa upp för omstart.
Fick inte på samma rökare igen men ändå en bra start, ut som tvåa efter Ringström. Hängde på honom för att få en bra tid och så blev det också, 4:e tid med tre sek tillägg för tjuvstart! Lämnade sen in en protest mot denna tjuvstartsbedömning som faktiskt gick igenom och tidstillägget plockades bort, det innebar en 2:a tid. Tack för det!
I depån blev det snabbskruvning, obefintlig koppling och drivknutsbyte stod på servicelistan inför andra omgången.
Heat 2
Rejält blött, däcksångest igen. Valde fullskurna M&H, dåligt val visade det sig. Bettade absolut ingenting, framförallt på asfalten var det som att köra på såpa. Det blev en riktig skit-tid, vet inte ens hur skitdålig…
Heat 3
”Kniven på strupen” igen, fortfarande däcksångest men valde iaf gamla trotjänarna Kumho. Kom iväg sist i starten men det gick att attackera mer nu och körde i mål som heatvinnare och fick en 5:e tid.
Platssiffra 7 efter kvalen betydde andra led i A-finalen!
A-Final
Fortsatte med samma Kumho i brist på bättre alternativ. Dålig start men det fick inte Uffe Eriksson som stod utanför mig, han flög iväg till solklar ledning direkt. Det blev trångt i kurva 1 och 2, lyckade smita förbi på yttern och vips låg man trea redan på första varvet. Försökte stressa Ringström till misstag men hade för dåligt grepp för att kunna utmana på allvar. Han körde dessutom smalt och säkert i blötan, inte ett misstag på fem varv. Det blev alltså samma placeringar i mål som efter kurva tre. 1:a Ulf Eriksson, 2:a Mikael Ringström och 3:a en rödvit corsa från Pitehållet!

Summering
Vi är klart nöjda med helgens resultat, särskilt med tanke på att det började med en påstådd tjuvstart. Felaktigt bedömd har man väl känt sig förr men det är faktiskt första gången vi lämnat in en protest. Hade inga större förhoppningar att den skulle gå igenom men det gjorde den, utan att incarfilmen från bilen behövde visas också. Det visar väl att systemet med domarjury mm vi har inom Rallycrossen fungerar!
Plus också till Skellefteå MS som hade bra flyt i arrangemanget och en bana som höll otroligt bra med tanke på vädret.    
Efter ytterligare en regntävling har vi också konstaterat att nästa år ska det finnas bättre resurser på däcksfronten!

I veckan servas det inför lördagens DM-race, då ska Indydäcken på igen och det ska sliras och sladdas på Kalix Motorstadion!

//JÖ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s