Racerapport NBD-Cup Älvsbyn…

Under veckan har det plastats, lackats, meckats koppling mm. Nya kopplingen har harit i och ur ett antal gånger men det vill inte funka som det ska. Hemska vibrationer i hela bilen när man slirar på kopplingen…??
Ny lamell är beställd och ska testas så fort som möjligt.

       
Nylackat                                                            Nya kopplingen

Fredag kväll skjutsade vi en nybliven 30-åring några varv runt Högheden, tyvärr kom det en regnskur precis före så den nysaltade banan blev rejält smäckig. Inga högre farter blev det alltså men breda sladdar istället och jag tror det var uppskattat också.
Vi tackar ÄMS för lånet av banan i några varv!
Saneringen efteråt var mindre kul men det är smällar man får ta.


Lätt skitig

NBD-cup
Taskigt med anmälda förare gjorde att 2150 & 2400 körde kvalen tillsammans men finalerna för sig.
På träningen blev det bara lite fiskörning för att rugga nya däck.

Heat 1
Trea genom första böj, tog alternativet direkt och jagade ikapp täten. Det blev lite trafikstockning när Forsman skulle in i alternativet på sista varvet men kom iväg tillslut och vann hetatet. Tredje tid i omgången.
Heat 2
Bra start, tvåa efter Hjertberg genom första böj. Tog över ledning in på andra varvet och höll den i mål. Första tid i omgången.
Heat 3
Blev ingen körning…
När jag kom till spårlottningen drog mitt heat iväg, bara att vända och gilla läget att man kom sent. Hade det varit ett annat läge och heatet gällt en plats i A-final skulle nog undertecknad protesterat mer…
A-Final
Bra start igen men ändå inte bättre än fyra efter första böj, Hjertberg i täten fick en lucka direkt när det blev lite kubbning bakom. Tog alternativet på varv två och startade jakten på Wankel-folkorna i täten. Hjertberg fastnade utanför banan i Norsjösvängen och Bergström passerades när han tog alternativet på fjärde varvet. Sen var det bara att hålla ett lagom tempo resten av finalen och kamma hem Janssons vandringspris igen!
Tvåa kom Andreas Bergström och trea Roland Jonsson som gjorde comeback dagen till ära.  
Summering
Synd att det blev så litet startfält i helgen, men kul ändå att vinna tävlingen. Det är riskabelt att köra en tävling så här veckan före hemma-SM, dessutom i semestertider. Men när ÄMS men framförallt Norrbottens Bildemontering inbjuder till tävling står vi alltid på startlinjen. För egen skull för att banan är grym, för klubbens skull för att det ska bli nån tävling och självklart för Anders Janssons skull. NBD med Jansson i spetsen har betytt och betyder mycket för Rallycrossen här uppe, även för Team ÖRC!!

Roligt att backa ur bilen ur släpet här hemma igår, inte en skråma på bilen efter en hel tävling!! Vete fan när det hände senast??
Under tävlingen har inte varvräknaren passerat 8000 mer är på 1:ans växel i starterna, i övrigt har det sparats på krutet. Nu ska det saneras, servas, bytas all plast mm. Allt ska var i toppskick till på torsdag då bilen ska ställas ut, återkommer till det…

Bilder från Sportbilder på bildsidan.

//JÖ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s